Новини відділення Правознавства

ПОДОРОЖІ МНОЖАТЬ ВСІ ЛЮДСЬКІ ЕМОЦІЇ

Погожі дні травня дали можливість провести цікаву пізнавальну екскурсію мальовничими куточками Міжгірщини зі студентами групи ПВ – 28. Міжгір’я є одним з основних туристичних центрів Закарпаття. Тут знаходиться багато різноманітних локацій і цікавих точок, які потрібно побачити кожному туристу.
Почали ми свій екскурс із унікального об’єкту світового значення і одного з найскладніших і наймасштабніших оборонних будівель Другої світової війни – легендарної лінії Арпада. Мали можливість оглянути чотири бункера, де знаходяться кулемет, автомати і рушниці, патронташі та гранати, каски та пристрій дальнього бачення, вогнемет і вогнегасник та багато іншого. Сьогодні бункером опікуються місцеві підприємці, завдяки чому підземні приміщення повертаються до ладу. Тут розміщена музейна експозиція, інформаційні стенди, а також проводяться екскурсії і дегустації закарпатського вина.
Image

Наступною локацією був водоспад Шипіт - гідрологічна пам'ятка природи, п'ятикаскадний, 14-метровий водоспад в селищі Пилипець Хустського району Закарпатської області. Водоспад знаходиться в гірському масиві Боржава, у підніжжі гори Гемба. Утворився він на місці виходу стійких пісковиків палеогену й гравелітів з тонкими прошарками сланців. Тут студенти мали покаталися на квадроциклах  щоб мати можливість побачити багато красивих місць у максимально захопливій формі.

Image

Під час екскурсії студенти також відвідали озеро Віта яке знаходиться  в оточенні лісу, тихому та затишному місці, на мальовничих схилах, з яких відкриваються фантастичні краєвиди. Локація ідеально підходить для пляжного відпочинку. Важливо додати, що "Віта" означає "життя". Побувавши тут, багато хто починає розуміти, чому одна з назв озера саме така. Водойма приваблює гостей своїми цілющими можливостями та неймовірною красою. Тут студенти мали можливість посмакувати смачними стравами місцевих кухарів.

Image

Продовжили свою мандрівку до озера Синевир та Реабілітаційного центру бурих ведмедів. Озеро входить до складу Національного природного парку «Синевир». Цей чарівний куточок увібрав в себе все прекрасне, що є в карпатських горах: безліч мінеральних джерел, ялинові ліси та букові праліси. Якщо поглянути на нього з величини пташиного польоту, перед очима відкриється неперевершене видовище – оточена з усіх сторін багатовіковими буками та ялинами, в середині якої невеликий острівець, що нагадує велике око, в якому віддзеркалюється безкрайнє небо та зорі. В самому центрі озера знаходиться крихітний острівець, до якого студенти мали можливість та бажання  доплисти на плоті.

Image

Завершили екскурсію відвідинами Реабілітаційного центру для бурих ведмедів. Вперше центр запрацював з квітня 2011 року на території НПП "Синевир" та займає площу 12 га. Вольєр реабілітаційного центру розташований в лісі. Тут зроблені 6 кліток та 2 секції для утримання тварин різного віку та за станом здоров'я. Є басейни і штучні барлоги. Також містяться природні плантації чорниці, малини і ожини, які так полюбляють ведмеді. Окрім цього працівники центру спорудили "ігрові конструкції" для пришвидшення адаптації тварин. Для охорони і надійного утримання звірів, по периметру загорожі встановлено систему електричного захисту.

Image
Image

Подорож швидко підійшла до завершення, але сподіваємося, що це лише початок знайомства із чарівними місцями Закарпаття. Від екскурсії студенти  отримали велику кількість позитивних вражень та пізнавальних історичних фактів. Було цікаво і драйвово, а тому будемо продовжувати знайомство з нашим прекрасним краєм.

Image

Магдалина Апшай, куратор групи

Контактна інформація

вул. Масарика Т. (Матросова), 32 м. Мукачево Закарпатська область 89600, Україна

  • dummy +38 050 692 27 81

  • dummy makollege@gmail.com

Підписка на новини

Введіть свою електронну пошту, і ми надішлемо вам більше інформації

Search