Розведення страусів

Існує думка, що страуси можуть жити тільки в спекотній Африці і на піску. Але вже доведено, що ці птахи комфортно себе почувають і в наших умовах. Взимку вони добре переносять холод, а тепле літо – їх природне середовище.

Image

На начальній клініці ветеринарної медицини студенти-гуртківці відділення «Ветеринарна медицина»  мали змогу ознайомитися з цими чарівними птахами та дізнатися про особливості їх розведення.

Image
Цікаві факти про життя страусів
  • Страус — найбільший птах у світі, його зріст досягає 2,7 м, а вага — 150 кг.
  • Цей птах не літає — занадто велика вага, слабкі грудні м’язи і крила. Зате він чудово бігає, розвиваючи швидкість до 70 км\год
  • Серед усіх двоногих сухопутних істот саме страуси є найшвидшими.
  • Очі в страуса є найбільшими серед птахів — приблизно 5 сантиметрів у діаметрі. Навіть мозок у них менший.
  • Страуси живуть групами. На одного самця припадає приблизно по 2–3 самиці.
  • Страусята вилуплюються абсолютно безпорадними, перші кілька годин вони навіть голову підняти не можуть. Тільки через дві доби після народження вони можуть ходити.
  • Страуси можуть довго обходитися без води, оскільки їм достатньо вологи, одержуваної разом із їжею. Але п’ють при нагоді страуси охоче, і купатися теж люблять.
  • Щоби заволодіти самицею, самці починають битися. Вони люто б’ють один одного ногами і крилами. Іноді такі поєдинки закінчуються загибеллю одного з учасників.
  • Страуси — справжні довгожителі серед пернатих. Вони можуть прожити до 80 років.
  • У разі виявлення небезпеки, страуси або тікають, або, бувши загнаними в кут, відбиваються своїми потужними м’язистими ногами.
Image
Студенти-гуртківці  мали можливість закріпити знання та дізнатись більше про розведення цих  чарівних  птахів.

Маріанна Гуленко,
 викладач «Тваринництва, зоогігієни та ветсанітарії»